AKCIA-10%

Slnečnicový lecitín v prášku /2kg

Slnečnicový lecitín v prášku /150g
 
(obrázky majú len ilustračný charakter)
ID produktu
1000025

Dostupnosť
skladom
Cena bez DPH
45.00 €
Cena s DPH
54.00 €
Bežná cena
60.00 €
Vložiť do košíka
ks KÚPIŤ
Kúpou tovaru získate 54 vernostných bodov.
• slnečnicový lecitín v prášku • výživový doplnok schválený Úradom verejného zdravotníctva SR •

Popis

Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy, ktorý je alternatívou sójového lecitínu. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela.
Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín). Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:

- Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej  vysoká hladina  poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien.

- Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.

- Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.

 
Návod na použitie
Odporúča sa 1/2 čajovej lyžičky prášku lecitínu užiť spolu s jedlom. Nezabudnite vždy zapiť pohárom vody alebo inej tekutiny.
Ďalšie použitie
Alternatívou je pridanie prášku lecitínu do jogurtov, cereálnych pokrmov, kaší, polievok a do cesta na pečenie. Lecitín ako čisto prírodná látka vo forme emulgátoru v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť aj pri domácom pečení chleba a koláčov. Odporúčané dávkovanie do cesta na chlieb predstavuje 2 - 3g na 1 kg zmesi.
 
 Dávkovanie
1 g (1/2 čajovej lyžičky) Slnečnicového lecitínu / 1 až 2 krát denne. Pri zvýšenom cholesterole je možné po porade s lekárom dennú dávku zvýšiť.
 
Všeobecné pokyny a upozornenia
Neprekračujte stanovené dávkovanie.  Výrobok nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Ide o dehydratovaný výrobok. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.

 
Zloženie
Lecitín zo slnečnice.
 
Nutričné hodnoty na 100 g
Energetická hodnota    3525 kJ / 842 kcal
Slnečnicový lecitín 96 g
Prirodzený obsah fosfolipidov na 100g:
Fosfatidylcholín (vit. B4) 20 - 22   g
Fosfatidylinozitol (vit. B8) 20 - 22 g
Fosfatidyletanolamín 8 - 10 g
Fosfatidová kyselina 8 - 10 g
 

Výrobca
VEMICA, s.r.o.


 

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)