• logo
  • Kontaktujte nás
    0949 241 750
    Po - Pia: 9:00 - 16:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
VEMICA.SK
   
 Novinky
Dovolenka 05.03. – 08.03.2024

V dňoch 05.03. – 08.03.2024 bude naša spoločnosť zatvorená z dôvodu čerpania dovolenky (vrátane predajne). Ďakujeme za pochopenie.


Novinka - platba v hotovosti

Pri osobnom odbere v našej firemnej predajni je možná aj platba v hotovosti.


Vernostný program

Zaregistruj sa v našom e-shope ako náš verný zákazník a zbieraj body za každý nákup. Už pri registrácii získaš 10 bodov ako bonus. Nazbierané body potom uplatníš ako zľavu na celý nákup. Zľava sa vzťahuje aj na akciové produkty! Zobraziť viac...

 Dopravu zabezpečuje
 Podporované platby

Stevion - stéviové sladidlo /300g

Stevion /250g
  • Stevion /250g
  • Stevion /250g
(obrázky majú len ilustračný charakter)
ID produktu
1000051
EAN kód
8588004890367
5.00 € bez DPH
6.00 €Cena s DPH
• extrakt Stévie cukrovej - glykozidy steviolu+ inulín • prírodné sypké sladidlo • sladivosť ako cukor bez horkej príchute • pomáha stabilizovať hladinu krvného cukru • vhodné pre všetkých, ktorí sa nechcú vzdať sladkého a boja sa priberania •

Popis
TENTO PRODUKT ZAKÚPITE AJ V LEKÁRNI. AK HO LEKÁREŇ NEMÁ V PONUKE, ŽIADAJTE LEKÁRNIKA O OBJEDNANIE!
STEVION je prírodné sypké sladidlo bez horkastej príchute, ktoré plne nahrádza repný cukor (sacharózu). Hlavnými sladivými zložkami STEVIONu sú sladivé látky nazývané glykozidy steviolu extrahované z rastliny Stévia cukrová a vláknina inulín, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky. Nakoľko glykozidy steviolu sú 300x sladšie ako repný cukor, receptúra Stevionu bola vyvinutá tak, aby jeho sladivosť bola rovnaká ako pri použití repného cukru.
Obsiahnutý inulín predstavuje diétnu rozpustnú vlákninu. Inulín prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde podporuje tvorbu vlastných bifidobaktérií (slúži ako zdroj „potravy“ pre priateľské baktérie v tráviacom trakte človeka). Inulín okrem iného maskuje prirodzenú horkosť stévie – glykozidov steviolu.

Stevion je prírodné sladidlo vhodné pre všetkých, ktorí sa nechcú vzdať sladkého a boja sa priberania, dospelých i deti, ale najmä pre diabetikov a ľudí s predispozíciou k diabetu, ľudí trpiacimi kardiovaskulárnymi ochoreniami a obezitou.


Výživové vplyvy používania STEVIONu ako náhrady cukru:

-          Konzumácia potravín a nápojov obsahujúcich STEVION namiesto iných cukrov prispieva k udržaniu mineralizácie zubov.

-          Konzumácia potravín a nápojov obsahujúcich STEVION namiesto iných cukrov vyvolá menší vzostup (nárast) hladiny glukózy v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravnami a nápojmi, ktoré obsahujú cukor.
 
Použitie
Stevion je vhodný nielen na osladenie teplých a studených nápojov, ale aj na pečenie, varenie, zaváranie, sladenie ovocia, šalátov, omáčok a všade tam, kde je potreba nahradiť klasický repný cukor.
 
Dávkovanie
V porovnaní s repným cukrom (sacharózou) je sladivosť aj chuťový profil zhodný. Maximálna denná dávka je 100g.
 
Zloženie (Receptúra prirodného sladidla Stevion je vyvinutá v spolupráci s lekármi diabetológmi, chránená na Úrade priemyselného vlastníctva SR.)

sorbitol, izomaltulóza, inulín z čakanky, extrakt Stévie cukrovej - glykozidy steviolu
 
Upozornenie
Skladujte mimo dosahu malých detí, v suchom prostredí, v dobre uzatvorenom obale, pri teplote do 25°C. Pri prekročení odporúčanej dennej dávky sa môže vyskytnúť laxatívny účinok.  Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy.
Výrobca

VEMICA, s.r.o.
 

-
 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.