Zaregistruj sa v našom e-shope ako náš verný zákazník a zbieraj body za každý nákup. Už pri registrácii získaš 10 bodov ako bonus. Nazbierané body potom uplatníš ako zľavu na celý nákup. Zľava sa vzťahuje aj na akciové produkty! Zobraziť viac...
Popis
Použitie!!!
Lecitín ako čisto prírodná látka vo forme emulgátoru v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť pri domácom pečení chleba a koláčov, pri výrobe domácej čokolády, poliev, ďalej ako náhradu žĺtkov a masla.
Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy, ktorý je alternatívou sójového lecitínu. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela. Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).
Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:
- Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej vysoká hladina poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien.
- Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.
- Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.
Zloženie: Lecitín zo slnečnice.
Všeobecné pokyny a upozornenia
Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.